maandag 25 januari 2010

Flowers



Wat geëxperimenteerd met stempelstiften van Adirondack. De stempel met de stiften beïnkt en voor de achtergrond eerst een keertje op een kladpapiertje afstempelen en daarna tweemaal (zonder opnieuw te beïnkten) op het karton. Stempel ook gedeeltelijk over elkaar. Mocht de inkt tussentijds te droog worden, dan weer iets vochtig maken door er overheen te ademen.
Voor de voorgrond de bloemen drie maal achtereen op karton afstempelen zonder tussentijds beïnkten; stempel de tekst er met Archival Jet Black overheen. Mat op donker rood karton, knoop er een lintje om en plak met foamblokjes op de achtergrond.

Stempels: Inkadinkado (bloem), Hero Arts (tekst)

Inkt: Adirondack stempelstiften Cranberry en Meadow, Archival Jet Black

maandag 18 januari 2010

Een echte scrapkaart



Het idee voor de scrapkaart komt uit de Craft Stamper. De achtergrond bestaat uit allerlei restjes, die zijn overgebleven na het maken van andere kaarten. Ik heb ze eerst een beetje op kleur gesorteerd en met een zig-zagsteek op een ondergrond vastgenaaid (naaimachine). Het geheel is daarna met de hand op de donkerbruine laag gestikt. De stempel van de man (Paper Artsy) is afgedrukt met Distress Ink Vintage Photo. Met een waterpenseel één kant van het gezicht 'ingekleurd' met dezelfde inkt. Afgewerkt met een hele grote brad.

Stempel: Paper Artsy mini

Inkt: Distress Ink Vintage Photo

woensdag 13 januari 2010

Net weer iets anders



Het idee is hetzelfde als de kaart van 10 januari. De kaart is bestempeld met de cover stamp van de Craftstamper van januari 2010. De strook aan de onderkant is bespoten met Glimmermist Coffee Shop en Tiger Lily en aan de bovenrand geponst met een pons van Martha Stewart. Het label met de tekst (clearstamp Hero Arts) is verhoogd opgeplakt met foamblokjes. De punt van de 'i' is een piepklein strass-steentje.

Stempels: clearstamp Craft Stamper, clearstamp Hero Arts

Inkt: Kaleidocolor Cappuccino

Glimmermist: Coffee Shop, Tiger Lily

zondag 10 januari 2010

Vintage



De achtergrond van deze kaart is gesponst met Adirondack op glanzend karton. Daarna is de tekst er overheen gestempeld. De vrouw en de roos zijn met Archival Coffee op vellum gestempeld (masker techniek). Wel verwarmen met een heattool, anders blijft het afgeven. Het vellum bovenaan vastzetten met 2 brads. Aan de onderkant vastlijmen en dit verbergen onder een 4 cm. brede strook karton.
Deze strook eerst met Cuttlebugfolder paisley embossen en bewerken met metallic rub-ons. De schulprand stanzen m.b.v. Nestabilities (long rectangular) en een lint er omheen knopen.

Stempels: Stampinback sheet travel (vrouw), Hero Arts (tekst), All Night Media (roos)

Inkt: Adirondack (shell pink, aqua, willow), Archival: coffee

Eindelijk!

Het moest er een keer van komen: ik heb een blog!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Google Analytics Alternative