zaterdag 27 februari 2010

C&S oftewel Clean & simple

Geïnspireerd door de voorbeelden op dit blog heb ik deze kaart

en deze kaart gemaakt

Het lijkt allemaal heel eenvoudig (en dat is het natuurlijk ook), maar het valt nog best tegen om met zo 'weinig' toch een leuk, acceptabel resultaat te krijgen. Al met al ben ik er wel tevreden over en wie weet volgen er nog meer 'simpele' kaartjes.

Stempels: Autumn Leaves: flower trio, Craft Stamper cover stamp (oktober '08): bloem, Hero Arts: tekst thank you, onbekend: tekst New Job

Inkt: Archival Jet Black, Colorbox chalkinkt: lavender, Sirius pigmentinkt 3 kleuren uit de doos Sunrise.

zondag 21 februari 2010

Nog een easelcard




Een tweede dus! Hij lijkt op de vorige, maar wel wat variatie aangebracht. De stempelafdruk (Long Stem Cuties van Penny Black) is ingekleurd met Lyra polycolor potloden en geurloze terpentine. De tekst is met orchid pastel gestempeld op een uitgestanst label van Spellbinders. Eronder wit cardstock, dat geëmbost is met de Roses-folder van Cuttlebug.

vrijdag 12 februari 2010

Easelcard




Een leuk model kaart! Het patroon (in inches) kun je hier vinden. Een engelstalige video voor het maken van een vierkante easelcard vind je hier.
Voor deze kaart heb ik de kat op aquarelpapier (studieblok) gestempeld met Archival Jet Black en daarna met behulp van een waterpenseel ingekleurd met Lyra aquarelkrijt.
Voor de onderkant een stukje aquarelkarton door de Cuttlebug gehaald met de Swiss dot folder. Voor het steuntje een kadertje gestempeld met chalkinkt, uitgesneden en vervolgens op een rechthoekje geplakt, dat met een rechthoekige Nestabilitie gestanst is. Het steuntje is met foamblokjes vastgeplakt.

Stempels: Penny Black: Tulips jungle, clearstamp Melissa Francis (kader en cijfers)

Inkt: Archival Jet Black, Colorbox chalkink lime pastel en orchid pastel

dinsdag 2 februari 2010

Citrus



Als microbiologisch analiste had ik gelijk wat met de Microscopic Artform plants (unmounted stempels) van de Stempelwinkel. Er zijn twee verschillende plates, ik heb nr. 90 gekocht, omdat daar zo'n mooie grote achtergrondstempel (conifeer) bij zit.
De conifeer is met Versamark op wit karton gestempeld en geëmbost met clear embospoeder. Daarna het karton goed nat gemaakt en bewerkt met shadowpaintinkt licht groen en Pruisisch blauw. Als alles goed droog is met behulp van een strijkbout het embospoeder weer laten smelten. Een uitgebreide beschrijving van deze resisttechniek met duidelijke foto's kun je hier vinden op het blog van Stamping Mathilda. Zij maakt prachtige kaarten met shadowpaintinkt/ecoline-achtergronden!
Tenslotte heb ik nog wat Glimmermist over de achtergrond gespoten. De afbeelding van de citrus is met blauwe pigment inkt op een ondergrondje gestempeld, dat gesponst is met groen. Daarna de rechterkant en de randen nog wat donkerder gemaakt en op blauw karton gemat. Ribslintje en wat strass-steentjes ter versiering.

Stempels: conifeer en citrus van plate nr. 90 van de Stempelwinkel

Inkt: groene en blauwe pigmentinkt

Shadowpaintinkt: licht groen en Pruisisch blauw
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Google Analytics Alternative