zondag 27 februari 2011

Penny Black


De stempelafdruk is ingekleurd met Lyra aquarelkrijt; de hoeken zijn afgrond met de cornerchomper. De randpons onderaan het witte strookje is van Fiskars (Apron Lace). De tekst is geprint.
De sketch voor deze kaart vond ik hier op Card Positioning Systems

Stempels:
Penny Black: In a nutshell

Inkt:
Stazon: Jet Black

dinsdag 22 februari 2011

Seam binding


Na het zien van een artikel in de Craftstamper van maart over 'seam binding' ben ik er naar op zoek gegaan. Het is een soort dun band, dat in de confectie-industrie gebruikt wordt.  Ik heb het besteld in wit en crème bij http://www.ribbongirl.co.uk/, een webshop met allerlei soorten lint.
Voor deze kaart heb ik crèmekleurige seam binding met Distress inkt gekleurd door er rechtstreeks met het kussen overheen te wrijven. Ik gebruikte Tattered Rose en Victorian Velvet. Daarna wat water eroverheen gesproeid en er een propje van gemaakt terwijl het nog nat was. Een elastiekje om het propje gedraaid en zo een nacht laten liggen om te laten drogen. De volgende dag een beetje uit elkaar gehaald en verder laten drogen.
Verwerkt bij een stempelafdruk van een hortensia, die ingekleurd is met dezelfde kleuren Distress inkt.

Stempels:
All Night Media: hortensia van Anna Griffin
Crafty Individuals: plate 207 (tekstje)

Inkt:
Archival Coffee
Distress inkt Tattered Rose, Victorian Velvet, Milled Lavender, Old Paper, Antique Linen, Walnut Stain

maandag 21 februari 2011

Hoppie's!

Een serie leuke clear stempeltjes van Nellie Snellen. Voor een demo bij 'Creatiek de Bergeend' heb ik er een paar voorbeelden mee gemaakt. Alle afdrukjes zijn met Versafine Onyx Black gestempeld, een inkt die hele fijne details goed weergeeft en ook watervast is. 


Het konijntje met Lyra aquarelkrijt en een waterpenseel ingekleurd. De tekst is met de computer gemaakt.


Nog een ander paaskaartje, dit maal ingekleurd met Lyra potloden. Een Tonic randpons gebruikt om het randje te ponsen.


Zelfde afbeelding als het eerste kaartje, in pasteltintjes (potlood) een heel ander resultaat. 


Easelkaart met de 'Little sailor'; ingekleurd met potlood. De foto geeft de kleuren niet goed weer; op de scan hieronder zijn ze beter.


Als laatste een z.g. 'gate-fold' kaart.


De tekst is gestempeld en de afbeelding ingekleurd met krijt.

Stempels:
Nellie Snellen clear stamps: HOP 001, 002, 003 en 004
Artemio clear stampset 1020: tekst

Inkt:
Versafine Onyx Black

dinsdag 15 februari 2011

Maskeren

Op de site van Hero Arts is hier een video te zien waarin de maskertechniek uitgelegd wordt.


Bij deze kaart is zowel van een positief masker (de uitgeknipte bloem) als van een negatief masker (het 'gat' dat overblijft nadat de bloem is uitgeknipt) gebruik gemaakt.
Eerst heb ik met Hero Arts shadowinkt Vanilla (een heel oud, klein doosje) de swirls op wit karton gestempeld. Vervolgens de bloem met Versafine Onyx Black er direct overheen. 
Dezelfde bloem en het blad met Versafine op printpapier gestempeld voor het maken van de maskers. Knip beiden uit. Bewaar ook de delen waar blad en bloem uitgeknipt zijn. Dit zijn de negatieve maskers.
Het negatieve masker langs de (op de kaart gestempelde) bloem gelegd en met Distress inkt Walnut Stain de Manuscript Background in de bloem gestempeld. Het masker nog niet verwijderd en de bloem ingekleurd d.m.v. sponsen met Wild Honey en Peeled Paint. Vanaf het masker naar binnen gesponst om te voorkomen dat er inkt onder het masker komt. Het masker verwijderd en nu het positieve masker op de bloem gelegd. Twee keer het blad gestempeld. Vervolgens het negatieve masker over ’n blad (het bloemmasker óók laten zitten) en gesponst met Peeled Paint. Tenslotte alle maskers verwijderd. Het geheel ziet er dan zo uit:


Op een kraftkaart geplakt; de tekst met Versamark gestempeld en geëmbost met wit poeder. Voor de lintjes een sleufje in de vouw gemaakt om ze door te kunnen halen. 


Voor de 'strik' eerst een halve knoop gemaakt met beide linten tegelijk; daarna elk van de lintjes afzonderlijk afgeknoopt. 

Stempels:
Stamp Camp: Leavy Swirls (S382)
 Hero Arts: Manuscript Background (H2141), clear sets Blossom Art (CL 495) en Layered Flowers (CL 496)
 All Night Media: tekst.

Inkt: 
Distress inkt Walnut Stain, Wild Honey, Peeled Paint
Hero Arts shadow inkt Vanilla
Versafine Onyx Black
Versamark

vrijdag 11 februari 2011

Graph background

Twee kaarten met dezelfde achtergrondstempel van Hero Arts: Graph Background, één van de DesignBlocks.


Dit is een klein formaat kaart (8.5 x 13 cm); de ruitjes zijn direct op de voorkant gestempeld met Wild Honey. De achtergrond van het gescheurde deel is gemaakt door een acrylblok te 'beïnkten' met Scattered Straw en Mustard Seed. Daarna met water besproeien tot er druppelvorming ontstaat en vervolgens afdrukken op karton (hier kun je een Engelstalige instructievideo bekijken). 
De paardebloem is tweemaal gestempeld: met Scattered Straw en Wild Honey. Daarna het gras met Old Paper en het vlindertje met Wild Honey (alle stempels van Crafty Individuals). Langs de rand extra gesponst met Tea Dye. In de paardebloemen een Hotfix steentje geplakt. 


Bij deze kaart is behalve met de Graph Background (met Adirondack Pool) de achtergrond ook met de Music Background (met Adirondack Sandle) bestempeld. Beiden eerst éénmaal op kladpapier afgedrukt, alvorens op de kaart (aquarelpapier) te stempelen, zodat de afdruk vaag wordt. De randen gesponst met Distress Antique Linen. De bloemen gekleurd met stempelstiften, met weinig water besproeid en ook nu de eerste afdruk op kladpapier. De tekst is een clear stamp van Hero Arts en met Versafine Onyx Black gestempeld. 

Stempels: Crafty Individuals 207, Hero Arts S5435 (Graph Background), CG 222 (Music Background), K 5404 (Wild Flowers), CL 139 (Birthday Messages)

Inkt: Adirondack Pool en Sandle, Distress inkt Antique Linen, Wild Honey, Scattered Straw, Mustard Seed, Tea Dye, Old Paper, Versafine Onyx Black

zaterdag 5 februari 2011

Collagestempels op ecoline achtergronden


De gebruikte collagestempels zijn clearsets van Artemio. Voor de eerste kaart bruine ecoline gebruikt om de achtergrond te maken. De achtergrondstempel met Archival Jet Black stempelen en daarna de vis uit dezelfde set met Versamark. Embossen met wit poeder en tijdens het smelten er wat tafelzout op strooien; het zout hecht zich aan de geëmboste laag (gelezen in de Craft Stamper februari 2011) De vis krijgt hierdoor een ruw oppervlak. Eventueel overtollig zout weg wrijven en de vis sponzen met Distress inkt Weathered Wood en Tumbled Glass. De achtergrond nog wat meer kleur geven met Crushed Olive en Tea Dye. Witte brad aanbrengen en op een zeegroene kaart plakken.


Bij deze kaart de collagestempel met Versamark stempelen en met wit poeder embossen op een roze/paarse ecoline achtergrond. In de bloemen en het horloge extra kleur aanbrengen met aquarelkrijt. Een strook met gestempelde tekst en twee kleine strass-steentjes over de collage plakken; in de harten van de bloemen ook een strassje.
Beide achtergrondstempels zijn ook hier gebruikt.

Stempels: Artemio clear stampset: 1137 en 1140, Hero Arts clear stampset CL 139 (Birthday Messages)

Inkt: Archival Jet Black, Distress inkt, Versamark

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Google Analytics Alternative