woensdag 27 april 2011

Paardebloem


Het is nog niet eens eind april en zo zie je de paardebloemen al volop langs de kant van de weg staan: van die prachtige, luchtige pluizebollen.
Ik heb ze geen natuurgetrouw kleurtje gegeven: ze zijn gestempeld met Adirondack Willow en Lettuce. Daarna het karton lichtjes gesponst met A. Cloudy Blue en de vlinder geëmbost met Seafoam White. Een script over het geheel gestempeld met Versamark. In de linker bovenhoek nog wat rondjes met Willow, Lettuce en Versamark. De randen zijn bewerkt met Distress inkt Tea Dye, de tekst is geprint. Een behangstaaltje -waar seambinding omheen gestrikt is- dient als achtergrond. Voor de afwerking 2 parelmoer knoopjes en een restje kant.
Deze kaart diende als inspiratiebron.

Stempels: 
Stamp it Dandelion (3121E) 
Hero Arts clear set Antique Engravings (CL383 vlinder)
Crafty Individuals script (CI 161) 
Stampinback rondjes (sheet 006)

Inkt:
Adirondack Willow, Lettuce, Cloudy Blue
Versamark

dinsdag 12 april 2011

Damast


Inspiratie voor deze kaart deed ik op op het blog van Jill Foster (de tweede kaart in dit bericht). Zij heeft zich op haar beurt weer laten inspireren door Julia Stainton. Prachtig toch?
Op een stuk naturelkleurig karton heb ik 3x het grote damastpatroon met Versamark gestempeld en met clear poeder geëmbost. Daarna gesponst met Distress inkt Broken China en Brushed Corduroy. De Graph Background er met Brushed Corduroy overheen gestempeld en na drogen met een babydoekje van de geëmboste delen afgeveegd. De tekst is geprint en het vlindertje is gesneden met SCAL. 

Stempels:
Inkadinkado: clearset Bold Damask (97823)
Hero Arts: Graph Background (S5435)

Inkt:
Distress inkt: Broken China, Brushed Corduroy
Versamark

zaterdag 2 april 2011

Layered background


Op het blog van Hero Arts kun je hier een video bekijken waarin Shari Carroll de werkwijze van 'layered stamped backgrounds' uitlegt. Je stempelt hierbij diverse lagen over elkaar heen. 
Eerst heb ik de Dictionary Greeting 'happy' met Versamark op glad aquarelpapier (studieblok) gestempeld en wit geëmbost. Vervolgens op een acrylblok Distress inkt (Old Paper) aangebracht, met water bespoten en dit over de tekst heen 'afgedrukt'. Na het drogen er de Herringbone Tweed (achtergrondstempel van Stampcamp) erover heen gestempeld met Adirondack Sandle. Laten drogen.
Nu komt het lastigste deel van deze techniek: druk een aantal kleuren (ik heb er drie gebruikt) Distress inkt af op de craftsheet en 'loop en wiebel' er met je stempel over heen (als je de video bekijkt zul je het 'lopen en wiebelen' begrijpen). Besproei je stempel met water en druk af op het aquarel papier. Dit mag ook over de tekst, want het geëmboste deel neemt de inkt niet op; hierdoor lijken de bloemen achter de tekst te liggen. Probeer met het 'lopen' de kleuren niet te veel door elkaar te mengen, je krijgt snel een wat modderige kleur; ik zal ook nog eens goed moeten oefenen! 
Op de kaart zelf is de Friend Definition wit geëmbost, de seambinding is met de overgebleven Distress inkt van de craftsheet gekleurd.

Stempels:
Hero Arts: cling stamp Friend Definition (CG 125), clear stamp Dictionary Greeting (CL 479)
Inkadinkado: bloem (96072)
Stampcamp: Herringbone Tweed (S 420)

Inkt:
Adirondack: Sandle
Distress inkt: Dusty Concord, Peeled Paint, Victorian Velvet, Shabby Shutters, Old Paper, 
Versamark
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Google Analytics Alternative