donderdag 29 september 2011

Silly Scape



Onze jongste zoon is verhuisd; dit kaartje maakte ik om hem geluk te wensen in zijn nieuwe huis. 
De huizen eerst op ca. 2/3 van de bovenkant van de kaart met Versamark Onyx Black gestempeld en nogmaals een afdruk gemaakt op printpapier. Deze uitgeknipt en als masker over de gestempelde huizen geplakt. Daarna de wolken gesponst met behulp van het malletje uit dit bericht. Eén van de huizen is met Lyra potloden groen gekleurd. De tekst is op groen karton geprint, uitgesneden en onder de huizen geplakt.
Hier op het Hero Arts blog nog meer kaarten met dit stempel.

Stempel: 
Hero Arts Silly Scape (K5425)

Inkt: 
Versafine Onyx Black
Colorbox Sky Blue

maandag 19 september 2011

Nog een gemaskerd kaartje


Als eerste is de giraffe met Archival Coffee op wit karton gestempeld. Stempel hem nogmaals op dun papier en knip uit: dit is het masker. Plak het masker over de al gestempelde giraffe met non-permanente lijm en stempel de wolken er overheen. Het masker verwijderd en daarna de giraffe ingekleurd met Distress inkt. De tekst is geprint en de tekstballon met de Cricut gesneden. Afgewerkt met 3 donkerbruine eyelets.

Stempels: 
Hero Arts: Clouds (S5215)
Stampinback: giraffe (B277)

Inkt:
Archival Coffee
Color Box pigmentinkt Sky Blue
Distress inkt: Antique Linen en Tattered Rose

maandag 12 september 2011

Dubbel masker


Voor deze kaart eerst twee maskertjes maken van printpapier, dat even groot wordt gesneden als het karton dat bewerkt moet worden. In dit geval is dat 7.5 x 10 cm. Aan alle kanten 17 mm aftekenen en het middelste deel eruit snijden. Beide maskers (in elkaar) op het te bewerken karton leggen (de randen gelijk) en met non-permanente lijm vastzetten.  Vervolgens de buitenste rand verwijderen; het middelste deel ligt nu goed gecentreerd. Met witte pigment inkt (Adirondack Snowcap) rond deze rechthoek sponzen, hierbij niet te hard op het sponsje duwen, anders loopt de inkt onder het masker! De maskers wisselen en met chalk inkt de drie bloemen in de rechthoek stempelen; het tweede masker verwijderen en de blaadjes in de hoeken stempelen. 
Voor de achtergrond is de Graph Background met chalk inkt op kraft karton stempelen. Afwerken met lint,  zwarte brads en tekst.
Een demo van deze techniek is te vinden op 

Stempels:
Hero Arts: Graph Background (S5435), clear stampset Anytime Messages (CL 129)
Bo Bunny clear stampset SJ249 (bloemen en blaadjes)

Inkt:
Adirondack Snow Cap (pigment inkt)
Colorbox chalk inkt: Pink Pastel, Olive Pastel
Versafine: Onyx Black
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Google Analytics Alternative