maandag 19 december 2011

Twee hele simpele kerstkaarten


Geen beste scans; witte kaarten vind ik altijd lastig om te scannen, maar 't geeft een indruk hoe simpel ze zijn :-) Handig toch, als je weinig tijd hebt?
De bovenste is met Brilliance Pearlescent inkt  (Sky Blue) gestempeld en dat geeft wel een mooie glans (natuurlijk niet te zien). In het midden van de sneeuwvlokken een strasssteentje.

Stempels: 
Clear set Falala: sneeuwvlok, Clear set van Hero Arts CL 343: tekst

Inkt:
Brilliance Sky Blue

 

Zelfde opbouw als de vorige kaart; de kaart is wel breder en er zit een extra laagje karton onder de 3 bomen. De twee rechthoeken zijn met Nestabilities uitgestanst.

Stempels:
Kerstboom: een hele oude van PSX  (D3485),  clear set van Hero Arts CL 343: tekst

Inkt:
Colorbox Chalk Inkt: Warm Green en Warm Red



dinsdag 6 december 2011

Kerstkaarten

Een tijdje geleden al aan de kerstkaarten begonnen. Er zit niet veel schot in; er komt telkens van alles tussen.  Hopelijk is er de komende weken nog wat gelegenheid.


Dit model heb ik al vaker gebruikt (hier en hier), het is met SCAL gesneden. Op de extra laag met Versamark Large Plaid Pattern gestempeld en met clear poeder geëmbost. Gesponst met Distress inkt: Bundled Sage en Pine Needles. De randen wat donkerder gemaakt. De strook voor de dennentak eerst  beïnkt met Worn Lipstick en Barn Door en daarna de tak erop gestempeld met Versafine Onyx Black. Groene strasssteentjes op de tak geplakt en de tekst vastgeniet. 

Stempels:
Hero Arts: Large Plaid Pattern (S5447), Big Pine Bough (K5242), Clear stampset CL 244 (tekst )

Inkt:
Versamark, Versafine Onyx Black
Distress inkt: Bundled Sage, Pine Needles, Worn Lipstick, Barn Door


Kerstkat van Penny Black ingekleurd met Lyra aquarelkrijt. De tekst is geprint.


Zelfde stempel, nu ingekleurd met Lyra potloden, tekst van een clear setje van Hero Arts. Afgemaakt met bakers twine en een enkel strasssteentje.

Stempels:
Penny Black Jolly Xmas Kitty (1516K), Hero Arts CL 239 (tekst)

Inkt:
Versafine Onyx Black


Voor het middendeel van deze kaart wit karton gesponst met  Broken China en Shabby Shutters. Besproeid met water en de Music Background er met Pumice Stone op gestempeld. De kerstroos (een hele oude stempel) deels in de hoeken met Versafine Onyx Black. Vervolgens nog twee maal op restjes karton gestempeld en alle afbeeldingen met Lyra potloden ingekleurd. Delen van de extra gestempelde kerstrozen uitgeknipt en voor een 3D effect  met foamblokjes opgeplakt.
De achtergrond is met Fired Brick en Walnut Stain gesponst. Op het rode deel de Music Background met Pumice Stone gestempeld.  

Stempels: Shake it: kerstroos (IT 034) 
Hero Arts Music Background (CG 222)

Inkt:
Versafine Onyx Black
Distress inkt: Broken China, Shabby Shutters, Pumice Stone, Fired Brick, Walnut Stain


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Google Analytics Alternative