dinsdag 2 februari 2010

Citrus



Als microbiologisch analiste had ik gelijk wat met de Microscopic Artform plants (unmounted stempels) van de Stempelwinkel. Er zijn twee verschillende plates, ik heb nr. 90 gekocht, omdat daar zo'n mooie grote achtergrondstempel (conifeer) bij zit.
De conifeer is met Versamark op wit karton gestempeld en geëmbost met clear embospoeder. Daarna het karton goed nat gemaakt en bewerkt met shadowpaintinkt licht groen en Pruisisch blauw. Als alles goed droog is met behulp van een strijkbout het embospoeder weer laten smelten. Een uitgebreide beschrijving van deze resisttechniek met duidelijke foto's kun je hier vinden op het blog van Stamping Mathilda. Zij maakt prachtige kaarten met shadowpaintinkt/ecoline-achtergronden!
Tenslotte heb ik nog wat Glimmermist over de achtergrond gespoten. De afbeelding van de citrus is met blauwe pigment inkt op een ondergrondje gestempeld, dat gesponst is met groen. Daarna de rechterkant en de randen nog wat donkerder gemaakt en op blauw karton gemat. Ribslintje en wat strass-steentjes ter versiering.

Stempels: conifeer en citrus van plate nr. 90 van de Stempelwinkel

Inkt: groene en blauwe pigmentinkt

Shadowpaintinkt: licht groen en Pruisisch blauw

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Google Analytics Alternative