zondag 28 maart 2010

Achtergrondjes maken met ecoline

Gisteren de hele dag gedemonstreerd; het was erg gezellig en ik heb me heerlijk kunnen uitleven met ecoline en stempels. Er waren natuurlijk ook voorbeelden te zien, een aantal vast hieronder. Ze hebben allemaal een 'ecoline-achtergrond'.
In dit bericht kun je lezen hoe je dit kunt doen.


Op de achtergrond met Versamark gestempeld en daarna goudkleurig geëmbost. Twee kleine spiltpennetjes toegevoegd.


Dezelfde stempel, maar toch een heel andere uitstraling. Met Archival Jet black gestempeld op ecolinepapier en de randen gescheurd. De kaart is van opgeschuurd ColorCore karton.


Achtergrond gemaakt met 2 kleuren ecoline (nr. 522 en 640); de schelpen er met donkerblauwe pigmentinkt op gestempeld.


Door veel water toe te voegen is deze lichte achtergrond ontstaan. In vrijwel dezelfde kleur de grote collagestempel afgedrukt, daarna vlinder en poststempel met donkerblauw. De kaart is afgewerkt met een geponst randje en een lintje.


Voor deze laatste kaart is slechts een deel van een grote stempel afgedrukt op ecolinepapier (nr. 506 en 545) met paarsblauwe pigmentinkt en met clear embospoeder geëmbost. De bloemen heb ik daarna 'ingeschilderd' met chloor, waardoor de ecoline verbleekt en de oorspronkelijk kartonkleur weer te voorschijn komt. Het emboslaagje verwijderen door de achterkant te strijken met een warme bout. Leg er wel keukenrol of een krant onder!
Eigenlijk was dit een proefstukje om het effect van chloor uit te proberen, maar ik vond het mooi genoeg om er uiteindelijk iets van te maken.

Stempels: Artemio clear stamps set nr. 1137 en 1140

Inkt: Archival Jet black, pigmentinkt donkerblauw en paarsblauw, Versamark

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Google Analytics Alternative