dinsdag 15 februari 2011

Maskeren

Op de site van Hero Arts is hier een video te zien waarin de maskertechniek uitgelegd wordt.


Bij deze kaart is zowel van een positief masker (de uitgeknipte bloem) als van een negatief masker (het 'gat' dat overblijft nadat de bloem is uitgeknipt) gebruik gemaakt.
Eerst heb ik met Hero Arts shadowinkt Vanilla (een heel oud, klein doosje) de swirls op wit karton gestempeld. Vervolgens de bloem met Versafine Onyx Black er direct overheen. 
Dezelfde bloem en het blad met Versafine op printpapier gestempeld voor het maken van de maskers. Knip beiden uit. Bewaar ook de delen waar blad en bloem uitgeknipt zijn. Dit zijn de negatieve maskers.
Het negatieve masker langs de (op de kaart gestempelde) bloem gelegd en met Distress inkt Walnut Stain de Manuscript Background in de bloem gestempeld. Het masker nog niet verwijderd en de bloem ingekleurd d.m.v. sponsen met Wild Honey en Peeled Paint. Vanaf het masker naar binnen gesponst om te voorkomen dat er inkt onder het masker komt. Het masker verwijderd en nu het positieve masker op de bloem gelegd. Twee keer het blad gestempeld. Vervolgens het negatieve masker over ’n blad (het bloemmasker óók laten zitten) en gesponst met Peeled Paint. Tenslotte alle maskers verwijderd. Het geheel ziet er dan zo uit:


Op een kraftkaart geplakt; de tekst met Versamark gestempeld en geëmbost met wit poeder. Voor de lintjes een sleufje in de vouw gemaakt om ze door te kunnen halen. 


Voor de 'strik' eerst een halve knoop gemaakt met beide linten tegelijk; daarna elk van de lintjes afzonderlijk afgeknoopt. 

Stempels:
Stamp Camp: Leavy Swirls (S382)
 Hero Arts: Manuscript Background (H2141), clear sets Blossom Art (CL 495) en Layered Flowers (CL 496)
 All Night Media: tekst.

Inkt: 
Distress inkt Walnut Stain, Wild Honey, Peeled Paint
Hero Arts shadow inkt Vanilla
Versafine Onyx Black
Versamark

1 opmerking:

Bedankt voor je reactie!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Google Analytics Alternative